TLAČOVÁ SPRÁVA: 5 ROKOV ŠIKOVNÉHO TRHU NA LIPTOVE A ŠIKOVNÝ TRH KATARÍNSKY V SYNAGÓGE V RUŽOMBERKU

V novembri oslavuje 5. výročie svojho vzniku kultúrno - spoločenské podujatie Šikovný trh, ktoré pravidelne od roku 2012 v spolupráci pripravujú organizácie Národný Trust n.o., Komunitná nadácia Liptov a občianske združenie Spoločnosť Kolomana Sokola.

Hlavným dôvodom vzniku podujatia bolo nielen prezentovať šikovnosť a tvorivosť ľudí z regiónu Liptova, ale aj podporiť fungovanie lokálnej produkcie a tvorbu miestnych značiek. Zámerom organizátorov podujatia je v rámci jednotlivých podujatí, prezentovať a poskytovať priestor na výmenu zručností, vedomostí, dobrých nápadov, originálnych myšlienok, aktivít i projektov či pomoc pri budovaní dobrých susedských i medziľudských vzťahov v komunite. Súčasťou Šikovného trhu je vždy aj celodenný kultúrno - spoločenský program. Podujatie sa od svojho začiatku koná na rôznych zaujímavých lokalitách Liptova, ako boli napríklad Rohonciho záhrada v Liptovskom Mikuláši, Synagóga v Ružomberku či hrad a kaštieľ v Liptovskom Hrádku atď. Cieľom organizátorov je upriamovať pozornosť verejnosti na existenciu, hodnoty, význam, ale i budúcnosť týchto významných miest v našom regióne.

Šikovný trh obohacuje spoločenský život regiónu, podporuje miestny rozvoj, stmeľuje komunitu a ponúka autentickú atmosféru i umelecké zážitky.

Oslava 5. výročia Šikovného trhu v Liptove sa pripravuje počas Katarínskeho Šikovného trhu, ktorý sa bude konať dňa 25.11.2017 v čase od 10:00 do 17:00 hod v Synagóge v Ružomberku.

Organizátori podujatia v spolupráci s o.z. Lokál z Ružomberka a mestom Ružomberok pripravujú pre návštevníkov okrem vlastnej prezentácie tvorcov Šikovného trhu opäť aj atraktívny a bohatý program. Po slávnostnom otvorení Šikovného trhu je pripravené Krepčenie s ružomberským FS Čriepky. O hudobné zážitky sa postarajú spriatelená kapela Mince vo Fontáne, Detský FS Belanček z Bieleho Potoka, jedinečná šanzonierka Simona Hulejová s klavírnym doprovodom Andreja Krištofa či multiinštrumentalista Peter Adamov zo Žiliny. Pre deti je pripravené interaktívne divadielko s vianočnou tematikou v podaní Divadla pod balkónom z Banskej Bystrice.

Do podujatia sa budú môcť aktívnym spôsobom zapojiť všetci návštevníci, pre ktorých sú pripravené originálne tvorivé dielne: maľovanie na textil, paličkovanie, keramika, plstenie, šitý šperk, kreatívne háčkovanie, šitá hračka, zdobenie medovníkov a i..

Vstupné na podujatie je dobrovoľné.

Podrobnejší program TU.

Máte záujem zúčastniť sa Šikovného trhu ako tvorca?
Prihlasovanie je otvorené do 15.11.2017 do 24:00 hod. Počet miest je obmedzený a bude uskutočnený výber zo všetkých načas prihlásených tvorcov.
VIAC INFO TU
PRIHLÁŠKA TU