Dnes má pohotovosť:
16:00 – 20:00 Lekáreň Dr. Max, Bystrická cesta 4800 (Kaufland) / 16:00 – 20:00 Lekáreň Schneider, Hrabovská cesta 5270 (Tesco) / 16:00 – 20:00 Lekáreň Benu, Podhora 1306/51 (OC Adria) / 20:00 – 22:30 Lekáreň Dr. Max, Štiavnická 2018/7 (pri UVN)

TLAČOVÁ SPRÁVA LIPTOVSKÉHO KULTÚRNEHO STREDISKA: VÝTVARNÉ SPEKTRUM 2018

Vernisáž 55. ročníka celoslovenskej postupovej súťaže neprofesionálnej tvorby sa konala pod záštitou predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja Ing. Jaroslava Bašku v prekrásnych priestoroch Dubnického kaštieľa dňa 7.9.2018.

Liptovské kultúrne stredisko reprezentovali so svojimi dielami 9 neprofesionálni umelci: Zdenek Martinák z Liptovského Mikuláša, Gabriela Grešová z Liptovského Mikuláša, Alena Fiačanová z Liptovského Mikuláša, Ľubomír Hajdučík z Nižných Ružbách, Rasťo Frič z Ružomberka, Mikuláš Majerčiak z Bukoviny, Anna Fábryová z Ružomberka, Zuzana Repaská z Liptovského Mikuláša a Želmíra Lišuchová z Liptovského Hrádku.

Porota v zložení: Prof. PaedDr. Jaroslav Uhel ArtD., - predseda poroty, členovia poroty: Mgr. art. Eva Tkáčiková, PaedDr. Elena Porubänová, Mgr. Pavol Šima - Juríček, Ing. Jozef Vydrnák - rozhodla a odporučila z 374 prihlásených diel od 217 autorov, ktorí prešli sitom regionálnych a krajských súťaží, vystaviť 146 diel od 114 autorov. Porota taktiež navrhla udeliť 1 hlavnú cenu, 11 cien a 17 čestných uznaní.

Blahoželáme Zdenkovi Martinákovi z Liptovského Mikuláša, ktorý reprezentoval Liptovské kultúrne stredisko k získaniu Hlavnej ceny 55. ročníka Výtvarného spektra a ceny Predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja za výtvarné dielo - drevorezbu Ikona. Všetkým našim vystavujúcim autorom na celoslovenskej súťaži srdečne blahoželáme. Výstava v Novej Dubnici potrvá do 30. septembra 2018. Ocenené diela  budú následne vystavené v Bratislave v mesiaci október a v novembri aj v Košiciach.

Beata Kuviková
metodik pre neprofesionálne výtvarníctvo a umelecké remeslo
Liptovské kultúrne stredisko v Liptovskom Mikuláši
Ul. 1. mája 28/196