TLAČOVÁ SPRÁVA MC NEVEDKO: MÍĽA PRE MAMU 2019

Tohtoročná ružomberská Míľa pre mamu 2019 bola síce z tých skromnejších, ale vďaka počasiu veľmi príjemná a pohodová.

V úvodnom vystúpení sa prestriedali tanečný súbor Elišky s hudobným a tanečným odborom Základnej umeleckej školy Ľ. Fullu. Moderátorka Evka Križanová z pódia potom spolu s viacerými deťmi pomohla prestrihnúť štartovaciu pásku na trasu tohtoročnej Míle pre mamu, kde rodiny čakali 4 súťažné stanovištia:
Mestská knižnica
Spojená škola
Súkromná materská škola Tatrakuk
a Helen Doron English

O tvorivé a precízne maľovanie na tvár sa okrem povinností súvisiacich so svojim novým súťažným stanovišťom postarali usilovné študentky Spojenej školy Ružomberok.

Neoceniteľnou pomocou v celej organizácii najväčšej nevedkovskej akcie v exteriéri boli od začiatku do konca členovia OZ Ružomberčan na čele s Jankou Štreitovou.

Hlavne vďaka nim si celý náš dobrovoľnícky minitím z Nevedka mohol celú tohtoročnú Míľu užiť a zároveň sa nebáť, aby nám ušiel ktorýkoľvek z dôležitých detailov, ako je inštalácia všetkých závesných banerov, výzdoby, balónov, vypnutie fontány, rozdanie materiálov pre súťažné stanovištia, spolupráca s mestskou políciou, registrácia všetkých účastníkov, predaj míľovských tričiek, predaj fosforeskných samolepiek zbierky ´Ďakujeme, že si mama´, rozdávanie medailí či odmien... a to sme nevymenovali ani zďaleka všetko.

Veľká vďaka všetkým zmieneným, vrátane spoluorganizátorov, Mestu Ružomberok, ktoré nám poskytlo dotáciu a Kultúrnemu domu A. Hlinku za pomoc s elektrinou.

Mgr.art. Andrea Dobošová
Štatutárny zástupca