TLAČOVÁ SPRÁVA MESTA RUŽOMBEROK: DNI MESTA RUŽOMBEROK PONÚKNU VIAC AKO 110 PODUJATÍ

RUŽOMBEROK (30.4.2018) – Prvého mája začínajú už tradičné, dvojmesačné Dni mesta Ružomberok 2018 (DMR). Oproti minulému roku výrazne stúpol počet podujatí, ktoré sa pod hlavičkou DMR v najbližších týždňoch uskutočnia.

Mesto Ružomberok si v tomto roku pripomína jubilejné 700. výročie od udelenia mestských výsad (1318). Tomuto významnému medzníku zodpovedajú aj precízne pripravené a skutočne mimoriadne bohaté Dni mesta Ružomberok 2018. „Odštartujú už tradične 1. mája počas stavania mája v Hýrošovom parku. Cieľom DMR je ukázať, že v Ružomberku kultúra žije, a je si z čoho vyberať po celý rok, nielen počas nasledujúcich dvoch mesiacov," ozrejmil vedúci Informačného centra Ružomberok Milan Kolčák.

Organizáciu DMR od mesta, ktoré je stále hlavným partnerom pri tvorbe série podujatí, prevzala mestská akciová spoločnosť Kultúrny dom Andreja Hlinku (KDAH), ktorá je garantom kultúry v meste, a spravuje aj mestské médiá.

„Tento rok sa nám podarilo vrámci Dní mesta Ružomberok pripraviť viac ako 110 podujatí, čo však ešte nie je konečné číslo," hovorí Kolčák. Dodáva, že máj je so 71 podujatiami uzavretý, ale s prípravou akcií na jún finišujú, a počet podujatí stále stúpa. „Do DMR sme, tak, ako po iné roky, zahrnuli ponuku kultúrnych, športových či spoločenských podujatí, ktoré sa budú konať priamo v meste Ružomberok, ako aj jeho mestských častiach."

Ján Benčík z infocentra dodáva, že podujatia vrámci DMR nie sú všetky, ktoré sa v meste v tomto čase konajú. „Tvoria však základný prehľad ružomberskej kultúry. Ňou sa môžeme porovnávať aj s väčšími mestami ako Ružomberok."

Z podujatí DMR 2018 spomeňme napríklad muzikál Kubo, koncert Richarda Müllera, akcie na CykloKorytničke, tvorivé dielne, koncerty vážnej hudby či umeleckých škôl. Najväčším podujatím je už tradične Ružomberský jarmok, ktorý bude 1. a 2. júna. „Tohto roku sme pre verejnosť pripravili vystúpenia zoskupení ako Vidiek, Lúčnica, Hex, Horkýže Slíže, Iné Kafe a ďalších," uviedla Dagmar Zachová z KDAH.

S myšlienkou zastrešiť podujatia pod značkou DMR prišla ružomberská radnica pred 9 rokmi. „Tento rok sme oslovili takmer 100 subjektov, pôsobiacich v meste, ktoré sa aj počas uplynulých rokov podieľali na kultúrnom živote v Ružomberku," doplnil Kolčák. Podľa jeho slov organizátori veria, že z množstva podujatí si každý vyberie niečo, čo ho zaujme či poteší. „Viac sa dočítate na stránke mesta ruzomberok.sk v sekcii Kalendár akcií, alebo v mestských novinách Ružomberký hlas a mestskej televízii."

Ing. Michal Praženica
Mesto Ružomberok

DMR 2018.jpg

Súvisiace prílohy:
TS - Dni mesta Ruzomberok ponuknu vyse 110 ...TS - Dni mesta Ruzomberok ponuknu vyse 110 podujati.pdf
PDF dokument, veľkosť 399 kB
Pridané dňa: 30. 04. 2018