TLAČOVÁ SPRÁVA MESTA RUŽOMBEROK: PADLA DEFINITÍVA. DIAĽNICA PÔJDE TUNELOM KORBEĽKA.

Celý dolný Liptov si počas vianočných a novoročných sviatkov opätovne užil nekonečné kolóny vozidiel či už v meste, alebo našich obciach. Hneď po novom roku nás zastihla po dlhej dobe jedna dobrá správa.

Minister životného prostredia László Sólymos ako odvolací orgán potvrdil záverečné stanovisko posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA) úseku diaľnice D1 Turany–Hubová a zamietol podané rozklady.

V piatok 5. januára bolo našim dolnoliptovským obciam doručené rozhodnutie ministra životného prostredia Lászla Sólymosa ako odvolacieho orgánu, v ktorom potvrdil záverečné stanovisko (EIA) „variant s tunelmi Korbeľka a Havran".

„Toto rozhodnutie ministra Sólymosa je pre dolný Liptov, motoristickú verejnosť a celé Slovensko veľmi dobrou správou, vítame ho s vďakou a nadšením. Dúfame, že v nasledujúcich dňoch sa naplno rozbehne toľko sľubovaná a potrebná ďalšia projektová príprava tohto úseku. Snáď už nič nebude stáť v ceste, aby aj tento úsek mohol byť čím skôr dobudovaný," komentoval túto tému primátor Ružomberka Igor Čombor.

Ružomberská radnica, v spolupráci s okolitými obcami, venuje aj naďalej pozornosť druhému úseku diaľnice D1 v okrese. Výstavba trasy Hubová-Ivachnová by sa mala podľa sľubov Národnej diaľničnej spoločnosti opätovne rozbehnúť už vo februári. „Či sa tak stane a aký bude aktuálny vývoj, o tom budeme našich obyvateľov informovať," zakončil primátor Ružomberka.
Cez Ruzomberok prejde denne vyse 40 000 ... Dialnica pomoze odklonit velku cast dopravy ...

Súvisiace prílohy:
TS - Padla definitiva, dialnica pojde ...TS - Padla definitiva, dialnica pojde tunelom Korbelka.pdf
PDF dokument, veľkosť 233 kB
Pridané dňa: 12. 01. 2018