TLAČOVÁ SPRÁVA MESTA RUŽOMBEROK: PAPIERNE PODPORIA MESTO A REGIÓN SUMOU 1,195 MILIÓNA EUR

Vedenie mesta Ružomberok opäť podpísalo Memorandum o spolupráci medzi MONDI SCP a mestom Ružomberok. Garantuje podporu mestu a regiónu zo strany papierní na úrovni 1,195 mil eur.

Memorandum, ktoré sa tradične podpisuje raz za rok zaväzuje MONDI SCP, ako najväčšieho súkromného zamestnávateľa v regióne, k spolupráci s mestom pri budovaní lepších podmienok pre občanov mesta Ružomberok v oblasti životného prostredia, zdravia, vzdelávania, športu, sociálnej oblasti a kultúry pričom najväčšiu prioritu má životné prostredie, ktorého zlepšenie je zhodne prioritou mesta aj prioritou spoločnosti.

„Mesto aj spoločnosť sa zaviazali spoločne vytvoriť podmienky, ktoré podporia dokončenie výstavby diaľnice D1 a rýchlostnej cesty R1, vrátane východného a južného obchvatu," informovala spoločnosť vo svojom tlačovom vyhlásení.

Spoločnosť pomôže mestu aj s riešením niektorých problémov s ovzduším, ktorým radnica dlhodobo čelí. Vo svojom vyhlásení sa zaviazala inovovať imisné stanice v Liskovej a Černovej, ekologizovať výrobné systémy, prevádzkové systémy a systémy likvidácie zapáchajúcich plynov.

Novinkou v memorande je aj príprava fondu, ktorý obyvateľom poslúži na výmenu zastaraných vykurovacích kotlov v domácnostiach.

„Mesto si cení a váži fakt, že súkromná spoločnosť, ktorá je našim susedom dlhodobo pomáha mestu pri jeho vývoji. Všetky financie, ktoré mesto od spoločnosti MONDI SCP dostane, budú použité rozumne na podporu občanov a združení nášho mesta," hovorí primátor Igor Čombor.

Signatármi Memoranda za mesto boli v stredu 10. apríla primátor Igor Čombor a prvý zástupca primátora Michal Lazár. Za spoločnosť MONDI SCP podpísali Memorandum prezident spoločnosti Bernhard Peschek a predseda predstavenstva Miloslav Čurilla.

Bc. Viktor Mydlo
Hovorca mesta Ružomberok