TLAČOVÁ SPRÁVA MESTA RUŽOMBEROK: PODPORA PAPIERNÍ RUŽOMBERKU A OKOLIU STÚPLA

Vedenie podniku Mondi SCP Ružomberok a primátor mesta Igor Čombor, spoločne so zástupcom Michalom Slašťanom, podpísali v stredu 15. marca vo Veľkej zasadačke MsÚ Memorandum o spolupráci na rok 2017.

„Spolupráca našej samosprávy s papierňami trvá už roky. Mondi SCP aj týmto spôsobom podporuje aktivity mesta. Verejnosť cíti benefity, vyplývajúce z memoranda najmä vďaka štedrej dotácii vo výške 450 tisíc eur na zľavu z ceny tepla, no financie z podniku smerujú aj do masívnej podpory športu, najmä futbalu," poznamenal primátor. Ďalej dodal, že papierne podporujú aj nemocnicu, projekty v meste a okolí, ako aj životné prostredie.

Podľa prezidenta Mondi SCP Bernharda Pescheka je podpora komunity pre spoločnosť veľmi dôležitá. „Zároveň je to náš silný záväzok regiónu Ružomberka a okolia podieľať sa na zlepšovaní životného prostredia, zdravotníctva, športu, rôznych projektov, ako aj ostatných oblastí života obyvateľstva."

Celková podpora papierní podľa podpísaného memoranda na tento rok je 1,195 milióna eur, čo je o 50 tisíc eur viac ako v minulom roku. Najväčšou položkou je zľava z ceny tepla ako benefit projektu RK3 (450 tisíc eur), na šport pôjde 370 tisíc eur, životné prostredie 155 tisíc eur. V tejto oblasti je určených 65 tisíc eur na projekty „Mondi SCP náš najlepší sused", 55 tisíc eur na ostatné environmentálne projekty v regióne, 25 tisíc eur na údržbu infraštruktúry v mestskej časti Hrboltová a 10 tisíc eur na údržbu a čistenie ciest. Ďalších 150 tisíc eur je určených na dlhodobé iniciatívy a projekty – podporu nemocnice a projekty v meste a okolitých obciach. Pre zamestnancov a seniorov použijú 70 tisíc eur.

„Peniaze sme sa snažili rozdeliť do komunity tam, kde je to potrebné. Výška finančnej pomoci podľa podpísaného memoranda je pri rozpočte mesta významnou čiastkou, bez nej by sme boli nútení upraviť náš rozpočet tým smerom, že mnohé položky či dotácie by sme museli znížiť," povedal primátor Igor Čombor.