TLAČOVÁ SPRÁVA MESTA RUŽOMBEROK: PRAKTICKÁ POMÔCKA PRE VŠETKÝCH - KALENDÁRIUM 2019 MÁ TAKMER 600 PODUJATÍ

Dôkazom, že okresné mesto a blízke okolie ponúkajú verejnosti množstvo podujatí rôzneho druhu počas celého roka, je aj v týchto dňoch vydané Kalendárium podujatí na rok 2019.

Jubilejné. Aj tak sa dá označiť cenný súhrn drvivej väčšiny všetkých vopred plánovaných podujatí, ktoré vyšli v jednej brožúrke, už 10 rokov označovanej ako Kalendárium podujatí v Ružomberku a okolí. Zostavilo a pripravilo ho Informačné centrum Ružomberok (IC), v spolupráci s radnicou a desiatkami organizácií, inštitúcií, spolkov a rôznych zoskupení v meste a regióne.

Obsahuje pozvánky a avíza na 582 podujatí, ktoré sa u nás budú konať počas najbližších mesiacov až do konca roka," približuje jednu z dôležitých štatistík vedúci IC Milan Kolčák. Hovorí tiež, že prvé kalendárium vzniklo v roku 2009 ako iniciatíva oddelenia cestovného ruchu a marketingu MsÚ, v súčasnosti pod vedením Gabriely Demčákovej.

Propagačný materiál pripravovali počas januára. Mapuje plánované podujatia od začiatku februára do konca decembra. „Stručne vás informuje o tom čo, kde a kedy sa bude v regióne diať," približuje zostavovateľ publikácie Ján Benčík z IC.

Brožúrka, ktorá oproti vlaňajšku nezmenila formát, obsahuje zoznam kultúrnych, športových, výchovných, spoločenských a iných akcií, organizovaných nielen mestom či Kultúrnym domom Andreja Hlinku, ale aj občianskymi združeniami, umeleckými školami, inštitúciami tretieho sektora či inými zoskupeniami, ktoré pôsobia v dolnom Liptove.

„Cieľom kalendária je zvýšiť informovanosť širokej verejnosti, ale aj usporiadateľov podujatí. Za desať rokov jeho existencie môžeme tvrdiť, že vďaka nemu sa zvyšuje návštevnosť akcií v našom regióne," pridal potešiteľný postreh M. Kolčák.

Kalendárium vyšlo v náklad dvetisíc kusov. Bezplatne si ho môžu záujemcovia vyzdvihnúť Informačnom centre Ružomberok na Bernolákovej 1. V elektronickej podobe sa nachádza na mestskej webstránke ruzomberok.sk. Pripravili ho Kultúrny dom Andreja Hlinku a Mesto Ružomberok s nákladmi približne 300 eur.

Aktuálnu verziu, prakticky denne dopĺňanú o nové pripravované podujatia, môžete sledovať na stránke mesta ruzomberok.sk v sekcii Kalendár akcií.

Bc. Viktor Mydlo
Mesto Ružomberok