TLAČOVÁ SPRÁVA OOCR REGION LIPTOV: AKO UŠETRIŤ NA LYŽOVAČKE NA LIPTOVE

Aj túto zimnú sezónu sa lyžovačka na Liptove oplatí.

Región nielenže ponúka široké možnosti a výborné svahy, ale aj príležitosť ušetriť nemalé peniaze. V prevádzke sú strediská Malinô Brdo pri Ružomberku, Jasná Nízke Tatry, Ski Žiarce v Pavčinej Lehote, Dolinky v Žiarskej doline, Skicentrum na Čertovici, Vyšná Boca a Opalisko v Závažnej Porube. Práve posledné spomenuté ponúka vďaka Liptov Region Card lyžovačku lacnejšiu až o 30 percent. Okrem toho karta zliav ponúka výhody aj na zapožičanie lyžiarskeho či snowboardového výstroja, či jeho servis. S kartou sa lyžiari bezplatne prepravujú na linkách SKI & AQUA BUS-ov a využívajú aj bezplatné WIFI pripojenie na vybraných miestach.

Zdá sa to neuveriteľné, ale Liptov Region Card je tu už deväť rokov. Od čias jej vzniku poskytuje zľavy po celom regióne Liptova. Navyše v poslednom období je zároveň vernostným programom na Liptove. Vďaka nej tak návštevníci regiónu aj domáci využívajú zľavy na vybrané atrakcie a prevádzky. „Kartu aktuálne vlastní viac ako 316 tisíc klientov. Je to výborný nástroj, ako ušetriť a zároveň si vyskladať atraktívny program. Veď len na lyžovačke je to pri viacdennom skipase zľava až do tridsať percent. Lyžiari však ušetria i na štvorhodinovom skipase a to až dvadsať percent. S kartou tak dokáže rodina usporiť desiatky eur, takže stojí zato ju používať," povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč. Najvyššie zľavy klienti získajú v stredisku Opalisko v Závažnej Porube neďaleko Liptovského Mikuláša, ale ušetria aj na skipasoch v Malinom Brde - až do 20 percent.

Lyžiarsky výstroj nie je lacná záležitosť, preto sú v ponuke aj zľavy na jeho výpožičku či servis. Najmä rodiny, ktorých ratolesti neustále rastú, veľakrát zvážia či vôbec výstroj nakúpiť. Výhodnejšie sa totiž javí radšej si výstroj zaobstarať so zľavou napríklad v požičovni Lilly Sport v Hrabove.

„K dobrej lyžovačke patrí aj relax, zábava a ďalší atraktívny program. Vďaka našej karte získajú jej užívatelia možnosť čerpať zľavy až do päťdesiat percent v AQUA-VITAL Parku & Wellness v Kúpeľoch Lúčky alebo dvadsať percent na surfovanie v Tatralandii. Keď k tomu pridáme zľavy v múzeách, zľavy na korčuľovanie, na lietanie v aerodynamickom tuneli, v Stanišovskej jaskyni, v multifunkčnom areáli Gothal v Liptovskej Osade či v mnohých reštauráciách, tak si dovolenkári vyskladajú lyžovačku na Liptove oveľa výhodnejšie. Dokopy totiž karta túto zimu ponúka viac než päťdesiat rôznych zliav a zvýhodnení," doplnila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Karta zároveň ponúka jej majiteľom možnosť sa bezplatne prepravovať systémom liniek SKI & AQUA BUS-ov po celom Liptove a tiež využívať zadarmo internetové pripojenie na označených autobusoch na zelenej a modrej linke.

Zima je v plnom prúde a zliav cez Liptov Region Card je až 54. Stačí si vybrať z nasledovných oblastí: hory a sneh; aquaparky, wellness & spa; rodiny s deťmi; kultúra, história, tradície Liptova; šport a adrenalín; reštaurácie, kaviarne, tradičná kuchyňa aj obchod a služby.

REGION LIPTOV, oblastná organizácia cestovného ruchu

Zverejnilo Informačné centrum Ružomberok