TLAČOVÁ SPRÁVA OOCR REGION LIPTOV: CYKLOVÝLETY PO LIPTOVE SO SPRIEVODCOM

Krásy Liptova sa dajú spoznávať aj na dvoch kolesách. Na každú nedeľu počas leta Liptáci pripravili fakultatívne cyklovýlety so sprievodcom. To čo dovolenkárov isto poteší je fakt, že výlety po najkrajších trasách Liptova sú pre záujemcov bezplatné.

Liptáci to toto leto myslia s podporou cyklistiky skutočne vážne. Okrem CYKLO & AQUA BUS-ov, ktorých premávka začala už uplynulý piatok, sa chystajú tento rok vyznačiť ďalších viac ako 50 kilometrov nových cyklotrás, ďalších takmer 100 kilometrov by sa malo obnoviť a od najbližšej nedele štartujú projekt cyklovýletov so sprievodcom. „Dovolenkárom chceme predstaviť tie najkrajšie cyklotrasy po celom Liptove. Preto sme prišli s projektom cyklovýletov, ktoré ponúkame bezplatne. Skupinu cyklistov budú podľa počtu účastníkov sprevádzať 2 až 3 sprievodcovia a tiež zdravotník na elektro-bicykli. Vždy budú pripravené varianty trasy pre lepších a menej zdatných cyklistov, tak aby bol výlet príjemne stráveným časom na bicykli. Navyše si budú môcť cyklisti zapožičať aj e-bike, vďaka ktorému ľahšie zvládnu aj náročnejšie stúpania či dlhšie trasy," ozrejmila projekt manažérka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Petra Šuhajdová.

Na nedeľu 9. júla je pripravená trasa z Kráľovej Lehoty na Čierny Váh v dĺžke 30 kilometrov a prevýšením 1050 m. Jej kratší variant je dlhý 11 kilometrov a prevýšenie má 210 metrov. Nasledujúce nedele cyklistov Liptáci pozývajú spoznávať krásy Kôprovej a Tichej doliny, následne je to trasa z Ružomberka na Smrekovicu, okruh po Liptovskom Jáne, prvá z augustových trás povedie z Kvačian cez Malatinú späť do Kvačian, neskôr je to opäť trasa z Kráľovej Lehoty na Čierny Váh a posledné dve nedele to bude cyklovýlet Podtatranskou magistrálou a 27. augusta uzavrie ponuku nedeľných cyklovýletov trasa na Magurku. Elektro-bicykle si vďaka Liptov Region Card môžu dovolenkári zapožičať v najväčšej slovenskej požičovni elektro bicyklov aj s desať percentnou zľavou. Oblastná organizácia odporúča sledovať aktuálne informácie na ich webovej stránke visitliptov.sk alebo v aplikácii Liptov.

„Liptov ponúka viac ako 800 kilometrov značených cyklotrás. Preto vidíme veľký priestor v iniciatívnejšej tvorbe produktov pre dovolenkárov, ktorí radi trávia čas v pohybe, aktívne a na bicykli. V druhej polovici augusta napríklad chystáme aj populárne podujatie S deťmi na kolesách, kde najmenší spoznávajú Liptov zábavnou a náučnou formou," povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Nových viac ako 50 kilometrov cyklotrás značí a financuje Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV  s podporou Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja.  Ide o trasy do Dúbravskej doliny, okolie Liptovského Trnovca, Malužinský Tajch a iné. Dodávateľom je Slovenský cykloklub, ktorý zabezpečuje aj obnovu spomínaných takmer 100 kilometrov liptovských cyklotrás. Ide o sedem trás v okolí Ružomberka, Maliného Brda, Čierneho Váhu, Hýb, Vlkolínca až po Pribylinu.

Zaujímavou iniciatívou v regióne bude až do októbra „Vrchárska koruna Liptovská", ktorá je vhodná najmä pre zdatnejších cyklistov vyhľadávajúcich výzvy pri zdolávaní tunajších vrcholov na bicykli.

REGION LIPTOV, oblastná organizácia cestovného ruchu

Zverejnilo Informačné centrum Ružomberok