TLAČOVÁ SPRÁVA OOCR REGION LIPTOV: KUBO PRINIESOL NA LIPTOV NOVÉ KAPACITY

Do rodiny liptovských hotelov pribudol siedmeho mája nový člen. Hotel Kubo v Kúpeľoch Lúčky.

Nový kúpeľný hotel je kategorizovaný ako trojhviezdičkový, ale službami a prístupom personálu spĺňa aj náročnejšie požiadavky.
Využívať ho budú kúpeľní hostia, ale aj rodiny s deťmi, nakoľko záujem o pobyty v kúpeľoch narastá aj u zdravých ľudí.

Kúpeľníctvo na Slovensku zažíva v posledných rokoch nebývalý rozmach. Stále viac ľudí si totiž uvedomuje potrebu dopriať telu niečo viac, ako len výdatný spánok a občasné športové vyžitie. Dopyt po odbornej starostlivosti a špičkových procedúrach pocítili aj v Lúčkach, ktoré sa pýšia unikátnou minerálnou vodou. Odpoveďou na rastúci záujem zo strany verejnosti o pobyty v Kúpeľoch Lúčky je aj nový rodinný hotel Kubo. Rodiny v ňom nájdu všetko, čo je pre tento typ ubytovania samozrejmosťou. Rodinné izby, apartmány aj rodinné štúdio. Nechýba detský kútik a odkladacie priestory v zime pre lyžiarov a v ostatnej časti roku pre cyklistov a turistov.

„Stavať sme začali  v úvode minulého roka. Bolo to náročné obdobie, ale 7. mája 2018 sa naše sny stali skutočnosťou a hotel sme pokrstili. U Kuba teraz nájdu kúpeľní hostia i rodiny s deťmi pohodlie a pokoj. Zároveň to majú len na skok od všetkých dôležitých súčastí kúpeľov. Uvedomujeme si, že budúcnosťou kúpeľníctva už nie sú len pacienti s rozvinutými ochoreniami, klienti hľadajúci pomoc pri rehabilitácii či rekonvalescencii po operáciách, ale všetci, ktorým záleží na zdraví. Preto chceme našim hosťom poskytnúť všetko, aby si dosýta užili dovolenku alebo liečebný pobyt. Kapacita hotela je 120 lôžok a veríme, že nám napomôže uspokojiť vysoký dopyt po našich službách," odhaľuje riaditeľ Kúpeľov Lúčky Martin Beňuch.

Pri stavbe hotela boli použité moderné materiály, ktoré sú umne kombinované s drevom a kameňom, čím nevtieravo hosťom prezentujú liptovské tradície a korešpondujú s ľudovým názvom hotela. Izby v hoteli majú priestranné balkóny s bonusom výhľadu na kúpele v objatí Chočských vrchov. Súčasťou lúčanskej novinky je príjemný lobby bar aj útulná jedáleň so širokou ponukou zdravých jedál, ktoré uspokoja aj tých najnáročnejších. V Kubovi návštevníci nájdu aj unikátnu galériu remesiel približujúcu tradície a remeslá z Liptova a Oravy. Ide o trvalú expozíciu viac ako piatich desiatok umeleckých fotografií, ktoré vznikli v spolupráci s organizátormi prvého ročníka podujatia Miss Liptov.

„Veríme, že si cestu do nového hotela nájdu aj návštevníci Liptova, pre ktorých je prioritou turistika, lyžovanie, prípadne návšteva tunajšieho Aqua Vital Parku či ďalších liptovských akvaparkov. Hostia počas pobytu na vlastnom tele spoznajú silu jedinej liptovskej liečivej minerálnej vody. Práve voda v Lúčkach má totiž dokázané pozitívne účinky na ľudské zdravie, či už zvnútra na pitie alebo formou kúpeľov a rôznych terapií," povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

V Lúčkach sa v minulom roku ubytovalo takmer stotisíc hostí, väčšinu tvorili práve hostia v Kúpeľoch Lúčky. Najväčší rast zaznamenali klienti zo zahraničia. Medziročne narástli až o 11 %. Každoročne pribúda nielen pacientov, ktorým hradí pobyt alebo liečbu poisťovňa, ale aj samoplatcov a takisto klientov, ktorí rovnako ako liečenie vyhľadávajú možnosti kvalitného oddychu v prekrásnom horskom prostredí regiónu Liptov.

REGION LIPTOV, oblastná organizácia cestovného ruchu

Zverejnilo Informačné centrum Ružomberok