TLAČOVÁ SPRÁVA OOCR REGION LIPTOV: KÚPEĽNÍKOM SA NA LIPTOVE DARÍ

Liptovskí kúpeľníci majú za sebou veľmi úspešný rok 2016. Medziročne sa im podarilo zvýšiť počet pobytových dní až o osem percent, pričom zahraničných klientov prišlo do KÚPEĽOV LÚČKY až o takmer pätnásť percent viac. V januári na Lúčkach prebiehala rekonštrukcia v Kúpeľnom hoteli Choč a naštartovali aj výstavbu nového hotela.

Do kúpeľov už dávno nechodia len chorí ľudia, ale aj tí, ktorým záleží na ich zdraví. Príkladom trendu prevencie a wellness životného štýlu sú aj jediné kúpele s liečivou vodou na Liptove. KÚPELE LÚČKY sú zasadené v nádhernom prostredí tunajších hôr. „Ponúkať len bežný kúpeľný servis nie je pre kúpele dlhodobo únosná cesta. Máme to šťastie, že pôsobíme v centre turizmu a naši klienti môžu využívať nielen našu ponuku, ale aj široké možnosti aktívneho oddychu po celom Liptove. Preto sa sústreďujeme aj na klientov, ktorí sa cielene o svoje zdravie zaujímajú a svoje dovolenky trávia aktívne. Výsledky postupne prichádzajú a našim kúpeľom sa podarilo zvýšiť počet klientov v uplynulom roku. Medziročne sme dosiahli zvýšenie počtu pobytových dní o pekných osem percent. Pričom slovenskí klienti nám oproti roku 2015 narástli o šesť a pol percenta a zahraničný takmer o pätnásť," povedala riaditeľka KÚPEĽOV LÚČKY a. s. Anastázia Mičková. Zo zahraničných klientov rástli najmä naši susedia Česi a to 14 percent, Litovčania 17 percent a Rusi dosiahli takmer dvojnásobný medziročný nárast. V súčasnosti sú klienti oveľa citlivejší na kvalitu služieb, ponuka a výber je väčší ako v minulosti, preto kúpele neustále investujú a inovujú. Uplynulé leto otvorili novú jedáleň za viac ako milión eur a s príchodom zimy vylepšili ďalšie služby. Rodiny s deťmi zabavil nový detský kútik, došlo k rekonštrukcii pôvodnej jedálne a lyžiarov potešila iste aj nová lyžiareň so systémom na sušenie lyžiarok a ozón generátorom na dezinfekciu. Tiež pribudli nové uzamykateľné stojany na lyžiarsky výstroj.

„Rok 2017 sa nám rozbehol veľmi pozitívne. Za január evidujeme medziročný rast o viac ako päť percent a premiérovo sme mali cez prvý týždeň roka súčasne aj šesť autobusov rusky hovoriacich klientov, ktorí k nám prišli za aktívnym oddychom spojeným s lyžovačkou a relaxom v liečivej vode. Naše investičné aktivity neutíchajú a už začiatkom februára sme rozbehli aj výstavbu nového hotela s kapacitou viac ako sto lôžok," vysvetľuje obchodno-ekonomická námestníčka kúpeľov Slávka Medveďová. Klienti samoplatci si v Lúčkach pochvaľujú aj novinku a to stravovanie formou bufetových stolov, ktorá sa nijako nepremietla do zvyšovania konečných cien pobytov.

„Liptov má úžasné bohatstvo nielen v okolitej prírode, ale aj pod zemou v podobe nádherných jaskýň a veľkého množstva termálnych a minerálnych prameňov. Aj to je jedným zo špecifík nášho regiónu. Niektoré z prameňov sa využívajú na pitie, niektoré na kúpanie, niektoré sú známejšie a navštívia ich vďaka rozvinutej infraštruktúre cestovného ruchu ročné státisíce klientov, iné sú známe len domácim. Akvaparky Tatralandia a GINO Paradise Bešeňová sú aj vďaka svojim termálnym prameňom najväčšie a najnavštevovanejšie na Slovensku a v zime sú ideálnym relaxom po lyžovačke na tunajších svahoch. KÚPELE LÚČKY majú špecifické miesto. Okrem relaxu a zábavy v akvaparku, kúpeľným procedúram a školenému personálu majú skutočne liečivú vodu z tunajších dvoch vrtov a už dávno nie sú len kúpeľmi pre ženy, ale rezortom, kde vám pomôžu z mnohých zdravotných neduhov a spravia vám život krajším," doplnila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková. Aj keď dovolenkári z Liptova nie sú ubytovaní priamo v zariadeniach patriacich pod kúpele, tak môžu vďaka Liptov Region Card využívať zľavy v AQUA-VITAL Parku v KÚPEĽOCH LÚČKY až do výšky 50 percent a zbierať body do vernostného programu regiónu.

Zdravie si treba chrániť, na Liptove o tom vedia svoje aj vďaka atraktívnej ponuke tunajších kúpeľov, ktoré si získavajú stále viac a viac priaznivcov aj zo strany zdravých ľudí.

REGION LIPTOV, oblastná organizácia cestovného ruchu