TLAČOVÁ SPRÁVA OOCR REGION LIPTOV: ZIMA NA LIPTOVE OPÄŤ VÝHODNEJŠIE

Na Liptove sa od 21. decembra 2018 s kartou zliav lyžuje až do 30 percent výhodnejšie.

Svoje svahy totiž otvárajú ďalšie dve obľúbené lyžiarske strediská na Liptove. Vernostná a zľavová karta Liptov Region Card ponúka v novej zimnej lyžiarskej sezóne okrem zliav na skipasy, dokopy až 53 rôznych zliav a zvýhodnení v siedmich kategóriách. Tento projekt tiež dlhodobo pomáha regiónu eliminovať čierne ubytovanie.

Malá kartička plná zážitkov oslavuje už 10 rokov svojej existencie. Do novej zimnej sezóny vernostná a zľavová karta Liptov Region Card zároveň vstupuje s novým inovovaným grafickým vizuálom, pričom budú pôvodné karty platiť aj naďalej. „Liptov Region Card prináša našim návštevníkov až päťdesiattri rôznych zvýhodnení a zliav. Vďaka karte tak môžu počas pobytu na Liptove lyžovať so zľavou až do dvadsať percent na Malinom Brde pri Ružomberku a dokonca až do tridsať percent je to v lyžiarskom stredisku Opalisko v Závažnej Porube. Dobrou správou je aj to, že na Opalisku si návštevníci Liptova zalyžujú už tento piatok, keďže už aj toto stredisko otvára svoju novú lyžiarsku sezónu," povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč. Na Liptove sa lyžuje od 1. decembra v Jasnej a postupne sa v stredisku pod Chopkom sprístupňujú ďalšie zjazdovky. V piatok 21. decembra sezónu otvára Ski Centrum Opalisko a o deň neskôr v sobotu 22. decembra aj stredisko Malinô Brdo. Vďaka Liptov karte lyžiarov potešia túto zimu napríklad aj zľavy až do 45 % na lyžiarsky a snowboardový výstroj, až do 50 % na kúpanie, 20 % zľavy na surfovanie či lietanie v tuneli, ale aj zľavy v gastro prevádzkach až do 20 % či výhodné zľavy na atrakcie pre rodiny s deťmi. Výhodnejšie si so zľavami návštevníci Liptova nakúpia v športových obchodoch, v predajni syrov, menej zaplatia za pohonné hmoty či za taxík.

„Naša karta ponúka zľavy v tejto zimnej sezóne v siedmich rôznych  kategóriách. Nie je to dávno čo pribudla v našom regióne aj nová atrakcia – galéria optických ilúzií v Liptovskom Mikuláši. Vďaka Liptov Region Card si galériu „ILUSIA", rodiny s deťmi, užijú od zimy so zľavou desať percent. Aj toto je príklad, ako môžeme pomôcť novým prevádzkam v regióne etablovať sa. Hostia sa ku karte dostávajú bezplatne u partnerských ubytovacích zariadení. Je tiež efektívnym nástrojom, ktorý napomáha eliminovať čierne ubytovanie, nakoľko vydávať ju majú nárok len oficiálni prevádzkovatelia ubytovacích kapacít v našom regióne. Kartu je zároveň možné zakúpiť si aj na infocentrách, po novom, aj v infocentre v Liptovskom Jáne. Klientom sa ju oplatí vlastniť a aj ju využívať, nakoľko s kartou a so sprievodcom našich zliav, si tiež ľahšie vyskladajú svoj program na Liptove," povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková. Využívaním zliav hostia zároveň zbierajú body na svoje konto a vďaka vernostnému programu ich následne môžu premeniť na atraktívne výhry, ktoré môžu využiť pri svojich opakovaných návštevách Liptova. Karta je vydávaná na meno a jej platnosť je neobmedzená. Vďaka nej môžu bezplatne lyžiari využívať sieť SKI & AQUA BUS-ov, ale aj pripojenie na WIFI pointy v regióne.

Na projekt Liptov Region Card používa Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV aj prostriedky z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške zhruba 15 tisíc eur.

REGION LIPTOV - Oblastná organizácia cestovného ruchu