TLAČOVÁ SPRÁVA: ZHUDOBNENÉ MODLITBIČKY MILANA RÚFUSA ZAZNEJÚ V KONCERTNOM PREVEDENÍ V RUŽOMBERKU

Album Modlitbičky vydalo pred pár mesiacmi vydavateľstvo Pavian Records v spolupráci so slovenskou džezovou klaviristkou a skladateľkou Janou Bezek. Na prelome novembra a decembra sa Modlitbičky vydajú na svoje prvé koncertné turné – Ružomberok, Banská Bystrica, Trenčín, Trnava, Nitra a Bratislava.

Jana Bezek o Modlitbičkách Milana Rúfusa: „V živote som sa stretávala s mnohými deťmi a dospelými, ktorí mi s láskou v očiach o Modlitbičkách rozprávali. Stále viac a viac som si uvedomila, že sú to modlitby života, že sú z najhlbšieho miesta v srdci človeka, ktorý vedel, čo je skutočná láska. Mala som šťastie, že som spoznala rodinu Milana Rúfusa. Obetavosť, pokoru a vrúcnosť jeho manželky, čistú dušu jeho dcéry Zuzanky. Obohacujú môj život hodnotami, ktoré inšpirovali aj Milana Rúfusa. Vďaka nim prežívam Modlitbičky každý deň."

Básnická zbierka Modlitbičky
prináša úprimné vyznanie viery prostredníctvom detského myšlienkového sveta. Rovnako postupovala pri zhudobnení týchto básnických miniatúr aj Jana Bezek. Vybrala si jedenásť textov (Deti a modlitbička, Modlitba za osamelé deti, Detské krédo, Plachá modlitba za mamkino srdce, Zimná modlitbička, Večerná modlitba, Modlitba trojkráľová, Poďakovanie za lásku, Modlitba za rodičov, Modlitba modlitieb, Ako bolo na počiatku). V každej z nich nechala vyniknúť  detské hlasy  Bratislavského detského  zboru. Zborový spev príjemne dopĺňa  komorný orchester  v zostave: Jana Bezek – klavír, Sandra Frátriková - husle, Laura Lovišková - flauta, Zita Janáková  - viola, Marcel Petráš - violončelo, Kornélia Ostrolúcka - kontrabas a Igor Repka – perkusie, pod dirigentskou taktovkou Róberta Tišťana.

Na prelome novembra a decembra si zhudobnené Modlitbičky môžete vychutnať naživo. Jedenásť Rúfusových básní zhudobnených Janou Bezek pre detský zbor a komorný orchesterl zaznie:
Sobota 25.11.2017 o 17:00 h, Ružomberok, Evanjelický kostol, A. Bernoláka

Časť výťažku z koncertu je venovaná jednému hendikepovanému dieťaťu z daného mesta.

Hlavným organizátorom podujatia je občianske združenie Scene.

Lístky si môžete v predpredaji zakúpiť v Informačnom centre Ružomberok a na mieste hodinu pred koncertom.

Martina Tolstova
tlačová tajomníčka SF