Aktuality

Práce na stavbe oporného múru cesty v Novej Hrboltovej začnú 2. apríla

IMG_3619

Správa ciest Žilinského samosprávneho kraja, závod Liptov a stavebná spoločnosť STANTER informujú, že od 2. apríla začnú stavebné práce na stavbe oporného múru cesty III/2211 v Novej Hrboltovej Priebeh prác bude poznačený dopravnými obmedzeniami, ktoré budú trvať počas celej doby výstavby až do jej predpokladaného ukončenia v septembri tohto roku.

Premávka bude zúžená do jedného jazdného pruhu, doprava bude striedavo riadená semaformi. Počas realizácie stavebných prác bude dochádzať ku krátkodobým úplným uzáverám cesty, ktoré môžu spôsobiť krátkodobé zdržanie a diskomfort pre účastníkov cestnej premávky.

Zmena organizácie dopravy sa dotkne aj prevádzky mestskej autobusovej dopravy, bližšie informácie prinesieme čoskoro.

Dotknutých obyvateľov, ktorí bývajú v okolí stavby si dovoľujeme požiadať, aby motorové vozidlá neparkovali na krajnici a v tesnej blízkosti stavby, a to z dôvodu zúženia premávky do jedného jazdného pruhu a potrebného vyčkávacieho priestoru pre vozidlá stojace pred semaformi.

Všetkých prosíme o trpezlivosť a ospravedlňujeme sa za nevyhnutné dočasné obmedzenia počas trvania prác.  

„Oporný múr cesty v Novej Hrboltovej je investičná akcia Žilinského samosprávneho kraja v hodnote viac ako 800-tisíc eur. Z pozície krajského poslanca i primátora mesta Ružomberok sa veľmi teším, že sa tieto stavebné práce dostali do fázy realizácie. Oporný múr je poškodený, má nestabilné podlažie, čo vplýva na konštrukciu vozovky. Verím, že stavebné práce odstránia problémy, na ktoré dlhodobo upozorňovala ešte bývalá mestská poslankyňa za Hrboltovú Anna Šanobová, terajšia pani poslankyňa Michaela Kútniková a za ktorých riešenie sme zabojovali v krajskom parlamente. Ako každé stavebné práce, i tieto prinesú dočasný diskomfort pre motoristov i obyvateľov Hrboltovej, prosím všetkých o trpezlivosť a toleranciu. Ja to jednoznačne hodnotím ako dobrú správu pre naše mesto a verím, že rovnaký názor budú mať aj obyvatelia dotknutej mestskej časti. Ďakujem za realizáciu stavby Žilinskému samosprávnemu kraju, Liptovskému závodu Správy ciest ŽSK, ale aj všetkým, ktorí sa na tomto diele budú podieľať,“ zhodnotil primátor mesta Ružomberok Ľubomír Kubáň.

Vladimír Miškovčík, hovorca mesta

Snímky: ŽSK

Galéria