Aktuality

Ružomberský šachista Kurňavka šiesty na Majstrovstvách Slovenska v šachu mládeže

juraj kurnavka

Po týždňovom súťažení na Majstrovstvách SR mládeže v Holiday Village Tatralandia v Liptovskom Mikuláši sa ružomberský šachista Juraj Kurňavka stal hrdým držiteľom 6. miesta na Majstrovstvách Slovenska v šachu mládeže v roku 2024. Juraj, zohrávajúci v kategórii do 8 rokov, si vybojoval svoje miesto medzi šachovými talentmi s odhodlaním, keď počas turnaja s deviatimi kolami nazbieral celkovo 4,5 bodov.

„Víťazstvo Juraja Kurňavku nad súperom s ELO ratingom viac ako 140 bola zaslúžená odmena za jeho šachové zručnosti a bojovnosť. Tento výkon predstavuje zlepšenie o šesť miest oproti minulému ročníku pre Juraja, ktorý bol na svojich druhých Majstrovstvách Slovenska,“ povedal Marek Zelnický, predseda Šachového klubu Ružomberok.

Okrem toho sa na pódiu ocenení umiestnili aj súrodenci Matúš a Filip Kučákovci, ktorí si tiež pripísali 4,5 bodov a dosiahli úspech vo svojich kategóriách s ELO ratingom 1000.

Celkové šachové výkony ružomberských šachistov boli vynikajúce, pričom Šimon Obtulovič, Samuel Baďo, Adam Demko, Ján Královenský a Adrián Šulík si uhrali svoje prvé fide body.

„Gratulujeme Jurajovi Kurňavkovi k jeho skvelému umiestneniu a všetkým účastníkom turnaja k ich šachovým výkonom. Tešíme sa na ich účasť a ďalšie úspechy na budúcich turnajoch,“  dodal M. Zelnický.

Snímky: ŠK Ružomberok

Galéria