Aktuality

V sobotu 6. apríla volíme prezidenta SR v druhom kole

Prezidenstske volby Ruzomberok_prve kolo (6)

Druhé kolo volieb prezidenta Slovenskej republiky sa bude konať v sobotu 6. apríla. Ružomberčania si budú môcť svoju občiansku povinnosť uplatniť v 24 volebných okrskoch a v rovnakom počte volebných miestností. Otvoria sa o 7.00 hod. a uzavrú o 22.00 hod.

Voliči, ktorí nebudú v deň sobotných prezidentských volieb v mieste svojho bydliska, môžu požiadať mesto Ružomberok o vydanie hlasovacieho preukazu. Vybaviť si ho môžu už iba osobne najneskôr v posledný pracovný deň pred dňom konania volieb, teda v piatok 5. apríla v úradných hodinách od 8.00 do 12.00 hod. Hlasovací preukaz je platný len na ten deň konania volieb, ktorého dátum je na ňom uvedený a len spolu s občianskym preukazom. Voliť s ním je možné potom kdekoľvek na Slovensku.

Mestský úrad v Ružomberku v tejto súvislosti vyzýva občanov, aby si vybavovanie uvedených záležitostí nenechávali na poslednú chvíľu. V prípade zvýšeného záujmu a malého časového priestoru sa vyhnú zbytočnej nervozite a stresu.  

Pripomeňme, že z prvého kola prezidentských volieb, v ktorom sa o priazeň voličov uchádzalo celkom deväť kandidátov, postúpili do druhého kola volieb Ivan Korčok, bývalý minister zahraničných vecí, bývalý veľvyslanec a diplomat a Peter Pellegrini, predseda Hlas-SD a predseda parlamentu.

Volebná kampaň pred druhým kolom volieb pokračuje. Skončí ju 48-hodinové volebné moratóriom pred dňom konania volieb.

Vladimír Miškovčík, hovorca mesta

Snímky: ilustračné. Priebeh prvého kola prezidentských volieb v Ružomberku. Autor: Tibor Šuľa. 

Galéria